2 thoughts on “Heel Holland onderneemt, behalve Drenthe

  1. Drenthe vergrijst, veel nieuwbouw is voor ouderen. Alle oude gebouwen die zijn gesloopt hebben plaats gemaakt voor seniorenappartementen. Veel voorzieningen zijn ingesteld op ouderen, luister of kijk ’s naar regionale zenders Drenthe; bedroeft met een lange oe. Heel voorzichtig, heel voorspelbaar, veel verklein woordjes, heel erg belegen muziek en heelemaal niet interessant voor de jongere en/of ondernemender geesten.
    Drenthe is van oorsprong een slavenregio. Het ondernemen zit niet in het bloed. Het wordt ook niet gestimuleerd of ondersteund. Eventuele initiatieven worden in de kiem gesmoord door milieu en duurzaamheidseisen. Een nieuw in te richten bedrijventerreintje, direct naast de n33, moest voldoen aan voornoemde eisen en een eventueel bedrijfspand/hal moest bijna letterlijk met stro en stront opgetrokken worden. Er is windowdressing met z.g. bedrijvenontwikkel/hulp initiatieven vanuit overheidswege. Dat komt in de praktijk echter niet veel verder dan ondersteuning van de raamposter voor een huiswerkbegeleidster, serious.
    De kop naar beneden en doe maar gewoon das gek genoeg is dan ook geen bodem voor nieuwigheid. Politiek wordt deze grondhouding dankbaar d.m.v. sturende vragenlijsten gevalideerd, de politiek heeft dan ook geen moeilijke aan de gemiddelde Drent. Zie zult toch wal weet,n? De goedgelovigheid en volgzaamheid is sterk verankerd in de Drentse roots. Het wegzetten van tig asielzoekers in Drenthe is mede daarom succesvol voor Twentse ondernemers en de politiek. Niet voor de dorpen.
    Drenthe is mooi, maar voor de komende generaties zal het aantrekkelijk worden om naar gebieden met meer dynamiek en vooruitzichten te verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *