Werkgevers: AOW-leeftijd voorlopig niet verder omhoog

Werkgevers zijn geschrokken van het hoge aantal werknemers dat uitvalt voor het bereiken van de AOW-leeftijd. ‘Het Economisch Instituut van de Bouw (EIB) waarschuwde al eerder dat de kans op uitval voor betonvlechters en stukadoors tientallen malen hoger is dan gemiddeld,’ schrijft het FD vandaag. Werkgevers willen daarom dat de overheid afziet van de snelle verhoging van de AOW-leeftijd of een flexibele AOW invoert. De FNV pleitte er al eerder voor om de AOW-leeftijd te bevriezen op 65 jaar en negen maanden. Volgens de werkgevers en bonden is er voldoende ruimte in de begroting om de kosten die hiermee gemoeid zijn op te vangen.

Bron (FD-artikel via google-news): https://www.google.com/url?q=https://fd.nl/economie-politiek/1210511/werkgevers-breken-lans-voor-versoepeling-aow-leeftijd

3 thoughts on “Werkgevers: AOW-leeftijd voorlopig niet verder omhoog

  1. Wat geweldig toch dat werkgevers ook eens een keer schrikken van wat iedere werknemer al lang weet,dat je met een zwaar beroep nooit de huidige AOW leeftijd kan bereiken,zonder veel gebreken.
    Toch fijn dat ze het nu aankaarten,maar de de heren in Den Haag zal het worst wezen,en zullen doorgaan met de AOW leeftijd nog verder te verhogen,god zij dank kon ik met 58 jaar met vroegpensioen,na 42 jaar gewerkt te hebben in een zwaar beroep.

    1. Lucky you, ben zelf nu 58, ruim 38 jaar ploegendienst en met die lamballen in Den Haag komen er nog zeker 9 jaar bij. Van lamballen die nooit iets zwaarders te tillen hebben dan hun pen hoef je ook niet te verwachten dat ze ooit werk maken van “zware beroepen”.

  2. Ja, Ook in de zorg moet je door tot je met rollator naar je patiënten moet.
    Zelfstandigen die altijd hard hebben gewerkt en hun beroep niet meer kunnen uitoefenen mogen op een houtje bijten tot ze AOW krijgen. Ondertussen wordt wel Jan en Alleman van elders van een uitkering voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *