6 thoughts on “Brexit raakt nu ook de transfermarkt

 1. De Britse natie heeft dat eu-geleuter nooit nodig gehad en ook nu niet. Kijk naar zwitserland en noorwegen, die kunnen (zelfs beter) ook zonder eu bemoeials. Dat zou NL ook moeten doen, maar de haagse kleik is te schijterig en bang voor hun overbetaalde (eu)baantje

  1. Beste Claasje, je hebt duidelijk geen enkele kennis van economie en de positie van de Engelsen na de brexit. Misschien je toch eens verdiepen in de handelsstromen en economische structuren? En je wilt Nederland uit de EU? We zouden ons dus moeten afkeren van de grootste consumentenmarkt ter wereld? En dat terwijl we als een van de meest open economieen ter wereld heel erg afhankelijk zijn van andere landen? Je realiseert je van geen kant wat je zegt. “Zalig de armen van geest……”

   1. Beste John, ik ben bang dat jij degene bent die geen enkele kennis heeft van economie. Het grootste deel van de wereld is geen onderdeel van de EU, en het is bij hen geen hel en verdoemenis omdat zij niet bij de EU zitten. De voorbeelden Zwitserland en Noorwegen zijn al aangehaald. Tel daarbij op dat Griekenland en andere Zuid-Europese landen WEL bij de EU zitten, en het wordt nog meer duidelijk dat economische voorspoed helemaal niets met de EU te maken heeft. Waar het wel wat mee te maken heeft, is politieke bemoeienissen met de economie. Hoe meer de politiek zich ermee bemoeit, het moeilijker een economie het zal hebben. Los van de markt is de EU een peperduur, geldverslindend en geldvernietigend politiek project waar geld in een bodemloze put verdwijnt. Geld dat allemaal zou kunnen worden geïnvesteerd in de economie zelf. Engeland hoeft nu geen geld meer mede in die put te gooien. Bovendien hoeft het niet langer geld weg te gooien aan alle problematiek die gepaard gaan met nutteloze EU reguleringen en met immigratieproblematiek.
    Verder dient te worden gezegd dat Engeland zich helemaal niet afkeert van de grootste consumentenmarkt ter wereld. Net zoals de rest van de wereld dat niet doet. Ze keren zich af van de POLITIEKE dwangbuis die EU heet. Als dat economische gevolgen heeft, is dat omdat men in de EU rancuneus is, en niet omdat dat in het verlaten van de EU ingebakken zit. Anders zou men ook geen toegang hebben tot bijvoorbeeld markten in Azië en Amerika.
    Volgende keer zou het verstandig zijn als je niet de typische pro-EU propaganda probeert te verkopen als “kennis” van economie.

    1. Beste “Individualist” toevallig ben ik een gepromoveerde econoom en pretendeer wel degelijk enige kennis te hebben van economie…….. Het zou beter zijn dat jij je wat beter verdiept in de materie…..

     1. Ik schreef het als eens eerder, economie is geen exacte wetenschap, het maakt gebruik van de dobbelsteen of gok-methode. Werkt het foefje dan is het mooi meegenomen, zo niet (grote) pech. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Afgestudeerd of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *