PostNL krijgt 7,1% extra ruimte in 2018 om de tarieven van het basispakket te verhogen

PostNL mag de tarieven voor het basispakket aan postdiensten in 2018 verhogen. De extra ruimte is 7,1%. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dat bepaald op basis van de wettelijke regels. Het doel van deze wettelijke regels is dat consumenten en bedrijven niet teveel betalen voor de postbezorging, terwijl PostNL tegelijkertijd het basispakket aan postdiensten rendabel kan leveren. Henk Don, bestuurslid van de ACM: ‘We moeten rekening houden met de steeds legere brievenbussen. Hoe minder brieven PostNL bezorgt, des te meer de tarieven mogen stijgen’.

Bron: https://www.acm.nl/nl/publicaties/publicatie/17580/PostNL-krijgt-71-extra-ruimte-in-2018-om-de-tarieven-van-het-basispakket-te-verhogen/

5 thoughts on “PostNL krijgt 7,1% extra ruimte in 2018 om de tarieven van het basispakket te verhogen

  1. Voor wie komt de ACM op, NIET voor de consument dus, al jaren niet.
    Schandalig, liberalisering van de Postmarkt, de grote klanten met vele miljoenen geadresserde post, lopen allemaal hard weg bij Post NL omdat ze veel goedkoper af zijn bij Sandd, De kleine klanten betalen steeds meer omdat het volume van PostNL minder wordt. Welk bedrijf kan zo iets doen onder het toeziend oog van de ACM . Post NL verhoogt jaarlijks zeer fors de tarieven omdat er minder klanten zijn.
    De vele inkomsten die Post NL krijgt via Internet aankopen van mensen, worden voor het gemak in de klaagzang van PostNL buiten beschouwing gelaten. Wij leerden altijd, met hier iets tekort, en daar flinke groei en winsten, is de zaak weer gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *