12 thoughts on “ECB onderzoekt mogelijkheid om spaartegoeden te bevriezen bij een bankrun

 1. Trouwens het gaat om spaartegoeden en niet om betaalrekeningen. Met de huidige rentestand is een spaarrekening dan helemaal niet interessant. betaalrekeningen kun je niet blokkeren omdat mensen moeten eten, tanken, etc Als je die blokkeert stopt de economie.

 2. Het wordt stilaan duidelijk dat geld wat je aan een bank in bewaring geeft uiteindelijk niet van jou is zolang je er je hand niet op kunt leggen.
  Verder lijkt mij dat er inderdaad iets broeit, de chaos is toe aan het nemen en dan bedoel ik uitdrukkelijk niet alleen financieel.

 3. Dus je spaargeld spreiden over meerdere banken. Los daarvan geldt er een depositogarantie van € 100.000, p.p. per bank. Dus je geld wordt alleen bevroren maar het blijft van jou.

  1. Zodra je je geld op de bank zet ben je geen eigenaar meer,zoek even op internet onder financieele noodwet als ze willen pakken ze alles af behalve je wijf en daar wil je juist vanaf

 4. Economie blijft sociale wetenschap in de eerste plaats. Het beste is om de klanten te vertellen dat hun geld belegd is in bordkartonnen huisjes ver weg. En dat ze daar ook nog topsalarissen voor moeten betalen. En dat eigenrichting verboden is. En dat rijke mensen wel kunnen vluchten. En dat keurige geklede mensen ook keurig zijn.

  Immers, niemand is ooit kwaad geworden op de geldhandel. Toch?

 5. Pas toch op met dergelijke berichten. Ooit gehoor van de “selffulfilling prophecy”, een zichzelf realiserende “voorspelling” ? In bankenland is vertrouwen essentieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *