31 thoughts on “‘Fransen in meerderheid ontevreden over Macron’

  1. Zo, zo, zo: jij hebt het even heel mooi door, toch??? Stuur President Macron maar een brief of een mailtje met je grandioze inzichten. Zal hij je zeer dankbaar voor zijn….. Tjonge, jongen, jongen.

  1. Ach Francisco, het is steeds weer hetzelfde liedje: in campagne- (en peilingen)tijd klinkt alom het Halleluja en dromt de massa super-dronken van blijde verwachting en behoefte aan heldenverering op pleinen, in straten en in zalen samen. En wat horen we luttele maanden tot een jaar na de verkiezingen? Gemor, gezeik, gemekker, geklaag, want de goede Heer wil de meute maar niet royaal tegemoet komen met allerhande lekkernijtjes ( m.n. fikse belastingverlaging en veel strenger optreden tegen allochtonen) of wat heet: hij, de smiecht pakt ze schaamteloos hun allerliefste speeltjes af. Nou ja, hebben we dit gejeremieer eerder gehoord? Ja hoor: Chirac deugde van geen kant gedurende de slotfase van zijn bewind, Sarkozy was een hufter, die zo snel mogelijk het veld moest ruimen, Hollande was een lachertje, een dikke sukkel, wiens slappe, binnensmondse gemummel het land alleen maar verder de vuilnisbelt in gedrukt heeft, etc, etc, etc Maar niet teveel getreurd hoor: over een kleine 5 jaar komt het nichtje van madame Le P geheid op de troon, oooooh, en dan zullen we toch wat beleven!!! De grenzen gaan subiet op slot; geen getinte profiteur er meer in en de banlieus en andere stinkende vreemdelingenholen in het land zullen tot op de bodem worden schoongeveegd; alle niet werkende bruin- en zwartjoekels zullen er met alle beschikbare middelen uitgeschopt worden. Reken maar. Ik verzeker het je: de heilsstaat komt er aan. Ga nu maar eerst rustig slapen…..

    1. Eens heel goed in de spiegel kijken Mina Nitwit!!! Noem je jouw hersenloze gekakel over Mevrouw Macron en over Macron’s vermeende, dubieuze motieven in zijn omgang met Merkel dan “inhoud”? Come on, gal, als de betekenis van het woord inhoud je niet duidelijk is, probeer Wikipedia toch es te raadplegen of ben je daar nog te dom of te laks voor? Ga koken of wc’s schoonmaken als je niets beters te doen hebt, Mientje Kletsgraag!

     1. Heej leuk. Nou, ach, een gemummificeerde vriendin was wel grappig. De rest is wel inhoudelijk voor de goeie verstaander.

      Schelden is leuk. Maar om er nou je beroep van te maken lijkt me verschrikkelijk.

      Kom met iets inhoudelijks. Geestelijke invalide.

      Daar dient dit voor. Slippendrager.

  2. Bijna niemand heeft op die man gestemd. Dat is het mooie van stemmen in 2 ronden. Blijft Macron na de tweede ronde over met een mandaat van 29% van de kiezers. In de 2e ronde hebben velen blanco gestemd of zijn thuisgebleven.
   De man begint dus al met minimale steun. Misschien in het parlement, maar daar worden de beslissingen in Frankrijk niet genomen. Dat doet men op straat.

 1. Niet verbazingwekkend. Macron is een puppet van Juncker. Frankrijk interesseert hem niet. Hij wil maar 1 ding: Juncker opvolgen. Daarom reist ie ook steeds door Europa om landen als Polen aan te vallen ipv dat hij thuis de mouwen opstroopt. Overigens wordt ie overal weggelachen .

 2. De frambozen hebben duidelijk iets te rapide op Macron gestemd
  om er later achter te komen dat hij net zo erg, zo niet erger – want EUrofieler – dan zijn voorgangers is
  Hoe dan ook, dit verandert niets aan het verder naar de afgrond glijden van La France
  wellicht iets sneller onder Macron dus het einde vd EU versnelt er alleen maar door
  wat me al met al geen slechte zaak lijkt

  1. Droom maar lekker verder, Dr. Einstein en dank dat je ons op zo’n heldere, intelligente wijze hebt vertrouwd gemaakt met de ‘verschrikkingen’ van het fenomeen ‘eurofilie’ . Hulde!!!

    1. Oh hemel, onze psychologe van de ijskoude grond moest weer zo nodig een zakje woorddrollen hier op het Forum legen. Werken voor de overheid om emoties af te dempen?? Schitterende vondst, genius; ik lach me ziek. (Hmmm…). Ik ben alleen bang dat je deze “trouvaille” netjes ergens vandaan gestolen hebt. Een heel hoge pet heb ik van jouw intelligentie nl niet op, met al je stompzinnige Telegraaf-clichés. Jesus, holy Christ.

     1. Helemaal goed stakker. Heb je dit opgedaan bij de ontgroening? Goed. Ik houd van trollen. Maar je eigen intelligentie laat je nog niet zien. Dit zijn nog vormpjes van thuis of de club.

      Ben je hier ook nog om iets inhoudelijks toe te voegen of is je karakterloze weggooi persoonlijkheid in dienst van de hoogste bieder.

      Wat lijk jij op die trol van de DDS joh.

 3. Goh, wat een briljante, diepgravende analyse, zeg. Nu weten wij tenminste pas echt wat President Macron drijft en dus ook hoe de arme Fransen hem (uiteraard zo snel mogelijk) ten val kunnen brengen….. Magnifiek hoor: we mogen hier in la Grande Hollande heel trots op je zijn !!! (Ahem).

  1. “La Grande Hollande” speelt dankzij het geprolongeerde optreden van ons nationale symbool: de Lachende Scheerkwast internationaal geen enkele rol meer, anders dan slippendrager van Moefti Merkel. Waarschijnlijk bent U in de war met “de Franse Hollande”, het succesnummer dat de weg plaveide naar het luchtkasteel Macron, dat als een opgeblazen ballon zal worden lek geprikt. Met dank aan de EU landen die weten wat dictatuur is: de voormalige oostblokkers. Zij laten zich niet door een nieuw politbureau maar nu in Brussel met potentaten als Juncker en de allerergste: de narcistische nonvaleur Timmerfrans de wet voorschrijven.

   1. Nee, maar van jou kan ik nog heel veel, want bij jou spat de INHOUD er met gutsbakken van af…… Wow, wow, wow. Overigens lijkt het mij zo dat in die zaagselkop van je een grammofoonnaald heel hinderlijk is blijven hangen. Zou heel leuk zijn om es iets originelers van jouw hand hier afgeleverd te zien, Uylskuiken…..

 4. Dat kon je van te voren al zien aankomen. De machtige vakbonden zien zijn ideeen totaal niet zitten, dus behalve het rap dalende vertrouwen gaan er een stakingsgolven van heb ik jou daar komen. De verloren zoon van frankrijk, door de eussr op handen gedragen, gaat het niet redden. Dat wordt lachen (voor ons dan). Misschien kan frau merkel z’n hand komen vasthouden?

  1. Ha, de machtige vakbonden? Laat me niet lachen. Ja, machtig in het scheppen van een totale Chaos zonder met ook maar het vermoeden van een oplossing voor de zeer ernstige probleem waarmee de huidige Franse economie kampt, op de proppen te komen. Pure proletarische terreur, dit schaamteloze vakbondsgemekker, dat alleen maar gericht lijkt te zijn op het leegroven van de staatskas . Tegelijkertijd wordt natuurlijk heel driftig met het smerige, hypocriete vingertje gezwaaid in de richting van de regering die weer zal weigeren deze bloedzuigers ruimschoots tegemoet te komen. Schunnige zwijnen zijn het, meer niet.

   1. Tel de scheldwoorden en je houdt de inhoud over: veel Telegraaf gelezen en nooit een eigen mening.

    Joh, hoepel op, dit is toch gewoon overheidsbemoeienis. En had jij niet economie gestudeerd? En daarna een ziekenhuis opgelicht?

    Ik herken je stijl.

    1. Jeetje Uylbaby, ik word bang: je herkent mijn stijl. Heel knap, hoor. Enfin, ik heb inmiddels een afspraak voor je gemaakt op de poli Neurologie van het AMC, the best you’ll ever get. Men is er gespecialiseerd in het verwijderen van draaitafelnaalden. Dus, binnenkort komt het met je brein weer tiptop in orde en krijgen we hier inhoud te lezen, waar de katjes geen brokken van lusten. Bonne journée, ma belle!

  2. Tja, de vakbonden (en het daarbij horende infantiele gepeupel) zitten nog tot de nek aan toe begraven in de 20e eeuw. Het woord HERVORMING(EN) komt in hun vocabulaire totaal niet voor. Men denkt kennelijk tot in alle bittere eeuwigheid van het uitdelen, resp. ontvangen van “sociale” snoepjes te kunnen blijven genieten. Ha, ha, ha, het wachten is nu nog op een volledige implosie van het financieel-economische systeem in dat treurige land. En, natuurlijk zal “Brussel” wel weer de schuld toegeschoven krijgen. Business as usual!! Ellende komt altijd vanaf de overkant, weet u wel? Maar, oh ja, er zal dan ook een grote redder cq redster gevonden worden : de Jeanne d’Arc van de 21e eeuw (Marine dan wel haar lieve nichtje) staat al in de startblokken. En, misschien weet u nog hoe het met de heilige Jeanne is afgelopen. Lieve Heer, wees ons genadig!

 5. @F H : Als “f h” een verwijzing naar de linkse slak francois hollande is, schijn je je wel erg druk te maken over je “opvolger”. Ik zou zeggen niet druk maken, lekker met een glaasje wijn of cola in de tuin en je verder er niks van aantrekken. Dat frankrijk down the drain gaat op deze manier is zeker. Als het rustig worden niet lukt, is een bezoek aan een psycholoog of psychiater een aanbeveling.
  Succes ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *