Alternatieve telling CBS: 700.000 werklozen

Van de 12,8 miljoen personen tussen 15 en 75 jaar had in 2016 gemiddeld 65,8 procent betaald werk. Mannen hadden vaker betaald werk dan vrouwen.

Degenen die (meer) willen werken vormen samen het onbenut arbeidspotentieel. In totaal waren er in 2016 ruim 1,5 miljoen mensen in het onbenut arbeidspotentieel, oftewel 11,9 procent van de bevolking van 15 tot 75 jaar. Wordt gekeken hoeveel uren men (extra) zou willen werken en het totaal van deze uren wordt vertaald in vte’s, dan is het onbenut arbeidsvolume 732 duizend vte’s, oftewel 5,7 procent van de bevolking van 15 tot 75.

Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/35/hoe-groot-is-het-onbenut-arbeidspotentieel-

4 thoughts on “Alternatieve telling CBS: 700.000 werklozen

  1. Economische vooruitgang geeft rijkdom en werkloosheid. Efficiente organisaties kiezen efficiente werknemers. Einde van een tijdperk.

    Stomme buitenlanderproblematiek kost duizend miljard min dezelfde kosten in het thuisland. Vijfhonderd miljard.

    De mensheid berijdt een tijger.

  2. Het CBS manipuleert trouwens met statistiek. Categorieen zijn plastisch.

    Coherent Lies, Banned lies and Statistics: CBS. En dan is de invloed van de corrupte limburgse cultuur nog niet eens meegenomen.

  3. De cijfers van cbs zijn op rare aannames gebaseerd. Ook al heb je maar 1 uur werk per week dan ben je al niet meer werkloos. Compleet van het padje. Ze verwachten dat we dat alles voor zoete koek slikken. Mafkezen allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *