10 thoughts on “Jazeker: u gaat weer meer, meer, meer betalen

 1. Volgens het cbs kost het verlagen van het eigen risico met 100 euro meer dan 1 miljard euri. Dat lijkt wel erg veel want als die 1miljard omslaat over 17 miljoen nederlanders kom op je op ca 58 euri/hoofd van de bevolking. Als je er dan vervolgens rekening mee houdt dat niet iedereen premie betaalt (kinderen, armlastigen) dan komt het er dus op neer dat vrijwel iedereen het eigen risico “verbruikt”. Dus de gepretendeerde effektivieit van dat eigen risico staat duidelijk ter discussie, zeker omdat het cbs meer dan een miljard claimt. Het is duidelijk dat dit afgeschaft kan worden zodat de kosten die dit administatieve monster met zich meebrengt bespaard kunnen worden.
  Het credo moet zijn terug naar het oude systeem, dat was goedkoper dan het ondoordringbare woud van die ontelbare nep logo verzekeraars die allemaal tot een paar (zo’n 5) grote clubs terug te voeren zijn. Marktwerking an me hoela

  1. Jammer, dat maar weinig NL-ertjes dit verhaal lezen of begrijpen, vandaar dat die verhoging en de volgende verhogingen zijn in aantocht gewoon doorgezet worden door onze lieftallige aankomende regering en geen kraai zelfs zal er enig gerucht aan geven, ach ja je zal toch naar een ziekenhuis moeten en geen premie betaald hebben, wat een schande, zeg..!! Laten we maar weer lekker slapen vannacht en zien wel hoe we op een andere zwarte manier die verhoging gaan neutraliseren. Er zijn genoeg fraude mogelijkheden hiero, toch??, auf wiederschnitzel…..!!!!
   j

 2. Ach, neoliberalisme, zij corrupt, wij corrupter. Uiteindelijk gaat iedereen aan de diefstal want zij doen het ook.

  Biedt weer nieuwe kansen: hoe draai ik corrupte instituten dol.

  Het is totale neergang, weet ik maar we leven in de nadagen van twee foute stromingen: neo-liberalisme en links. Je mag best helpen om die twee versneld de ondergang in te helpen.

   1. Vluchtelingen (cultuurverreikers)gebruiken meer zorgkosten want ies graties en hebben geen eigen risico .Denk oa aan neven en nichten die met elkaar trouwen is niet erg gezond.etc etc

 3. Luiheid van de politiek.

  Eigen risico is puur een financieringsvraagstuk – minder druk op de collectieve lasten, meer druk op individuele lasten. Treft dat jou (jaar in jaar uit) – pech voor jou.

  Het verbaast me dat nergens in discussies iemand iets opnoemt wat zorg nou oplevert. Dat is niet 0, dat moet iets zijn. Anders gezegd – die baten van gebruikte zorg, is wat je gaat missen als mensen dwingt om zorg maar niet te consumeren. Blijft dat zonder gevolgen? Misschien. Maar heel waarschijnlijk is dat niet.

 4. Alle publieke taken worden vermarkt, logisch als de toekomst een federaal Europa wordt die zich niet per regio (land) kan bemoeien met de zorg. Een bijkomend voordeel is dat een klein groepje elite zich grenzeloos kan verrijken ten kosten van de massa. De zorg was in het verleden beter geregeld en goedkoper maar nu is het verdienmodel voor de grootverdieners een stuk beter. Om de kosten voor de overheid binnen de perken te houden hevelen ze die nu naar de burgers. Uiteindelijk in een federaal Europa krijgen we de peperdure medische zorg zoals in Amerika die door een steeds kleiner groep te betalen is, de verzekeringspremies zullen onbetaalbaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *