19 thoughts on “Ingehuurde ‘externe’ ambtenaren verdienen sloten met geld, ver boven ‘Balkenende-norm’

 1. Kijk, je moet ze het gunnen. Het is gevarengeld. Met de revolutie lopen zij meer kans dat hun hoofd door hun kinderen door de straat zal worden geschopt dan bij minder grote graaiers.

  In Frankrijk heb je zelfs “bloedgidsen” in Parijs op Concorde. Die wete precies waar het hoofd van Pompadour kapot werd getrapt en waar haar verrotte lichaam in de Seine is gegooid.

  Je hebt dan types die daar beslist een plas willen doen. Tja, de adel verdiende toen sloten met onverdiend geld.

 2. Kan iemand vertellen wat nou het probleem is als mensen goed verdienen? Enne, waarom moet iedereen zich zo nodig bezig houden met het salaris van een ander?

  1. Omdat er geen limiet zit op “Geld verdienen” Zolang er mensen sterven van de honger , geen dak boven het hoofd en geen verzekeringen hebben , zullen we moeten nivelleren. Te beginnen bij de hoogste inkomens.

  2. HALLOOO. Ingehuurde externe ambtenaren, dus betaald van belastinggeld. Daar mag je als belastingbetaler heel kritisch over zijn.

  3. Het probleem zit hem in het woord VERDIENEN. Dat is iets heel anders dan pakken, krijgen, nemen of toe eigenen. Een veel voorkomend fenomeen, het mekaar de bal toespelen en de overbetaalde baantjes toespelen, geheel betaald met overheidsgeld. Natuurlijk zit er veel jaloezie bij, maar dat neemt niet weg dat die hele uitbestedings-geld-roverij niet deugt.

 3. Met geld verdienen is niets mis. Maar als de overheid schalen instelt, intern, maar voor externen dat nalaat, schep je onrecht, discriminatie, waar we zo tegen moeten zijn!
  En waarom hebben zoveel gemeenten geen voldoend geschoolde ambtenaren in huis(meer)?
  Landelijk worden op jaarbasis honderden miljoenen uitgegeven, die op andere gebieden weer moeten worden ‘teruig verdiend’

 4. Het gaat om ingehuurde krachten, het gaat om de kosten, niet hun inkomen. Als het ZZP’ers zijn. Heb je te maken met ondernemersrisico’s (geen opdracht, ziekte), bij de overheid altijd een bemiddelingsbureau etc. Dan is het voor een ervaren bekwame kracht niet gek dat de kosten hoger zijn dan een ministersinkomen.

 5. Aan deze discussie zitten een aantal facetten:
  1. Wat zijn we bereid te betalen als gemeenschap voor een bepaalde vorm van arbeid (of dit nu in de vorm van dienstverlening gaat of een loondienst constructie)?
  2. Staat de geleverde kwaliteit in verhouding tot de betaalde beloning?
  3. De wet van vraag en aanbod (in dit geval t.a.v. arbeid)

  Naar mijn mening is de ‘heksenjacht’ op externe inhuur een kolderieke aangelegenheid. In een vrije markt geldt de wet van vraag en aanbod. Als het aanbod (waarvan de prijs een onderdeel is) past bij een bepaalde vraag, wordt het afgenomen. Het is aan de afnemer te bepalen of hij het aanbod accepteert. Zo simpel is het. Als je het als samenleving teveel vindt, mag je dit niet afwentelen op de aanbiedende partij.

  Dat wij als samenleving bepalen dat in het publieke domein voor bepaalde dienstverlening een maximale beloning mag staan is een andere discussie. Stel een plafond en er kunnen diverse dingen, bijvoorbeeld dat de overheid niet meer die kwaliteit in huis krijgt die het nodig heeft (want de prijs is wel de juiste en andere afnemers zijn wel bereid dit te betalen o.b.v. de wet van schaarste) of de prijzen blijken inderdaad te hoog en aanbieders laten hun tarieven zakken. Een andere ontwikkeling is dat ‘externen’ aan lagere tarieven tenonder gaan. Dat is dan ook een consequentie die je moet willen accepteren. Hoe het ook zij: dit is een keuze die je als maatschappij maakt.

  Dus stop nu eens met deze dwaze discussies, acteer en accepteer de gevolgen.

  1. Nooit stoppen met dit soort discussies !!!
   Gemeentes (overheden ) zouden ten dienste moeten zijn van de bewoners.

   Betreffende persoon werkt voor dit bedrag maar 3 dagen in de week en dit al 8 jaar
   Je moet wel zelf bij de overheid werken wil je dit goed kunnen praten.

   Teijlingen.
   Kleinste fusiegemeente (40.000) in de omgeving met de grootste fouten.
   Potentieel kandidaat voor meest onverzorgd betondorp van Nederland.
   Had ooit nog eens de illusie toevallig samen met die ander ”Almere”
   om gekozen te worden tot groenste gemeente van Nederland.

   1. Ja, maar dat ligt niet aan die persoon. Natuurlijk zal die op behoud van zijn goed betaalde job sturen. Het ligt aan de gemeente die dit dit accepteert. Leg de schuld niet bij de externe, maar bij de gemeente. Daar moet de discussie over gaan.

  2. Het is natuurlijk helemaal geen kwestie van vraag en aanbod. Ik denk dat de vraag maar een beetje wordt gecreëerd naar het aanbod (lees een vriendje bied zich aan). Ik heb zelf met dit soort lieden te maken gehad, die er prat op gaan vrijwel niets te doen voor een ton of 3 per jaar, maar wel hun functie misbruiken om een ander vriendje weer in het zadel te helpen.

   1. Ik betwijfel dit soort praktijken zeker niet, maar blijkbaar wordt het gecreëerde aanbod wel geaccepteerd door de opdrachtgever. Dat kan je de externe (hoe hij ook binnenkomt) niet kwalijk nemen. Blijkbaar is de behoefte (waar deze ook uit voort komt) er wel. Vergelijk het gewoon met andere producten die iemand wil slijten, die je zelf koopt en later denkt ‘waarom heb ik hier godsnaam geld aan uitgegeven’. Verwijt een aanbieder nooit dat hij zijn product slijt, verwijt de koper dat hij het aanschaft.

  1. Als een gemeente niet de “knowhow” heeft om iets te doen huren ze mensen van een bedrijf in. Dat zijn vaak zelfstandigen die hun brood moeten verdienen en hun huid zo duur mogelijk verkopen. Het zijn de gemeentes die te veel geld uitgeven. Die zelfstandigen zijn gewoon slim.
   Bijvoorbeeld software verkopen voor een (paar) miljoen aan een gemeente terwijl vergelijkbare software bij de mediamarkt ligt voor 50 euro of nog erger, terwijl vergelijkbare software al draait bij die gemeente. Maar ja, daar hebben veel ambtenaren die er over gaan geen verstand van en het geld komt er wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *