19 thoughts on “‘Lastenverlichting’: BTW omhoog

 1. Mij vebaast dit helemaal niets.
  Wanneer heeft de heer Rutte nou een belofte gedaan die hij nakomt?
  Eigenlijk is het nog simpel ook: als de slijmbal A zegt,voert hij B uit
  (wetmatig)

 2. De kaste van politici en beleidsambtenaren ontlenen hun macht aan het geld dat zij mogen herverdelen. Macht corrumpeert. Belastingen zullen nooit omlaag gaan, hooguit een beetje verschuiving heen en weer om ons in de waan te laten. Eerlijker wordt het er ook niet op.

 3. Volgens eerdere berichten gaan we er allemaal een pietsje op vooruit. Echter daarop volgende berichten tonen aan dat rutjetoe ons wederom belazert, namelijk in ieder geval boodschappen en water duurder door verhogen BTW tarief van 6 naar 8% en dit terwijl we al eerder met een fors hoger hoog tarief van 21% werden opgezadeld. Daarnaast gaat ook het eigenrisico zorgverzekering en de maandpremie omhoog.Dan zal de inkomensafhankelijke deel ook nog wel stijgen (bijna geen hond weet dat je via je salaris/pensioen ook nog een keer premie betaalt)
  Ik wil bij deze alle onnozelaars bedanken (/sarcasm off) die ons wederom met dit stel idioten van VVD, D66 en CDA hebben opgezadeld. Hoe dom en naief kun je zijn? Nou de gemiddelde nederlander dus, die morgen in den haag staan te juichen voor een sprookje van de prins en prinses. Kom mensen wordt eens wakker want de volgende eurocrisis ligt op de loer : Italie, Spanje, Portugal, la douce France?

  1. Ik ben het helemaal met je eens dat we weer bestolen en belazerd worden door die criminelen bende in Den Haag. Maat ja, we kunnen stemmen, roepen, schrijven wat we willen het helpt allemaal niet want politici zijn horende doof, beloven koeien met gouden horens maar doen toch wat ze zelf willen en dat allemaal voor en het eigen en niet te vergeten het partijbelang.
   Een criminele organisatie moet je ook bestrijden met hun eigen middelen, zo moeten wij deze horende dove politici ook bestrijden door Burgerlijke ongehoorzaamheid. Door massaal geen belastingen en premie’s meer te betalen dan zijn ze daar in Den Haag zo uit geluld, maar ja ook dat zal jammerlijk niet gebeuren, dat weten ze daar in Den Haag ook en zodoende kunnen ze eindeloos door gaan met ons te belazeren en te bestelen.
   Groeten van,
   Criticaster.

 4. het zijn klootzakken d66 vvd cda en christie unie als ze dit doe dit zijn geen lasten verlichtings in de grensplaatsen gaat nog meer kapot aan winkels en slecht voor de economie juist het hoger moet omlaag om nog meer werk te maken

 5. Ach ik haal de meeste boodschappen toch al bij de Duitse Lidl (vooral de in Duitsland accijnsvrije bier en wijn) en tanken doe ik in Belgie. Succes voor degenen die verder van de grens wonen!

 6. Ik ben het helemaal met je eens dat we weer bestolen en belazerd worden door die criminelen bende in Den Haag. Maat ja, we kunnen stemmen, roepen, schrijven wat we willen het helpt allemaal niet want politici zijn horende doof, beloven koeien met gouden horens maar doen toch wat ze zelf willen en dat allemaal voor en het eigen en niet te vergeten het partijbelang.
  Een criminele organisatie moet je ook bestrijden met hun eigen middelen, zo moeten wij deze horende dove politici ook bestrijden door Burgerlijke ongehoorzaamheid. Door massaal geen belastingen en premie’s meer te betalen dan zijn ze daar in Den Haag zo uit geluld, maar ja ook dat zal jammerlijk niet gebeuren, dat weten ze daar in Den Haag ook en zodoende kunnen ze eindeloos door gaan met ons te belazeren en te bestelen.
  Groeten van,
  Criticaster.

 7. Het zijn niet alleen de politici er zijn ook mensen waar de herverdeling terechtkomt,dat is hun achterban en macht. Het maakt niet zoveel uit welke partijen er regeren,misschien een beetje voor soort herverdeling.

 8. Wat een reacties van mensen die waarschijnlijk de verantwoordelijkheid van een bedrijfskantine niet aan kunnen! Altijd geschokt wanneer reaguurders direct hun primaire impulsen op het net gooien. Gelukkig wordt het land geregeerd door mensen die wel wat meer nadenken en oorzaak en gevolg doorgronden. Maar goed, één ieder kan niet even ontwikkeld zijn, ook al gun je het iedereen….
  We zijn één van de, zo niet, best bestuurde landen ter wereld, scoren hoog op nagenoeg alle belangrijke ranglijsten. Ons land staat er goed voor hoewel problemen genoeg. Democratie is complex en niet voor bange mensen. En Winston had gelijk: een inperfect systeem, maar kom maar met een betere!
  Maar azijn pissers, langs de kant mopperaars, zonder kennis en geneigd om de complexiteit te vermijden hebben altijd gelijk: enkel in hun eigen hoofd en kroeg, en ze krijgen het nooit. En dat is volkomen terecht!! Want op bartaal verkozen politici, zoals het langst pus het pluche zittende kamerlid G.W., daar moeten we pas echt angst voor hebben. D. Trump bewijst dat iedere dag weer…

 9. Het is volkomen ontterecht dat er in ons land de rijkste groep mensen van het Koningshuis nog nooit belasting hebben betaald en dit al eewen lang .Als na having komen we uit op 200 miljard .Zijn het echt door god geschapen mensen ,Dan zeg ik bij deze dat god niet bestaat .

 10. Je kunt het die z.g. politici natuurlijk kwalijk nemen maar het meest moet je het Nederlandse kiesvolk kwalijk nemen dat ze dat stel hebben gekozen waarbij dan nog de grootste oplichter en leugenaar aller tijden als beste uit de bus is gekomen

 11. Momenteel zijn de prijzen van cosmetica en verzorgingsartikelen al aanzienlijk goedkoper in Duitsland dan hier in Nederland. Het wordt steeds aantrekkelijker voor mensen in de grensstreek hun boodschappen te doen over de grens. En de middenstanders in de grensstreek worden daar de dupe van.

 12. 80 procent van de nederlanders die gestemd hebben zijn gewoon dom en achterlijk ze weten niet eens wat ze stemmen ze kijken alleen maar naar het uiterlijk van de politici

  ze stemmen op eigen bijdrage ziektekosten en langer werken tot bijna je 68e jaar
  hoe dom en nog eens dom kun je zijn om op die boeven van de vvd en cda en die slijmbal van die pechthold te stemmen !!!

  en ook nog dat domme praatje dat de eigen bijdrage niet omhoog gaat verdomme ze verhogen de maandelijkse premie met 10 euro ja ja dat is toch meer als die 15 euro eigen bijdrage

  120 euro per jaar en anders was het maar 15 euro meer voor die maximale 400 euro die ze wilden verhogen

  ik voel me nu geen nederlander meer in mijn eigen land

  dus bedankt maar weer stom stemvee wat in holland woont

 13. Iedereen weet dat de Ambtenarij geld over de balk gooit. Potjes die voor het einde van het jaar op moeten, aanbestedingen voor te duur geld, luxe gemeentehuizen en design-kantoorpanden met dito interieur et cetera et cetera. Ja we laten allemaal mensen uit rare landen binnen en daar spenderen we miljarden aan want WE hebben het zo goed in dit land. Kennelijk identificeert de Overheid zich als een soort adel, dat boven het plebs verheven is, alleen omdat ze het geld van de werkende klasse hebben afgetroggeld om daarmee elders andere dingen mogelijk te maken. Wat verbeelden zij zich?
  Elk bedrijf zou al lang failliet zijn met dit inkomsten-uitgavenpatroon. De burger past het verschil alsmaar bij en daarom betalen we steeds meer belasting en krijgen we steeds minder overheid terug. Zo gaat het al tientallen jaren. Waar houdt deze negatieve spiraal op?
  Zoals gewoonlijk is er weer niemand die de grens aangeeft en we laten het maar gebeuren. We werken gewoon wat harder, tot op de grenzen van burnout, waar in de jaren ’70 nog niemand van had gehoord. Vrouwen kunnen ook best aan de slag. Maar we kunnen niet ook onze kinderen aan het werk gaan zetten.
  Wordt tijd dat er efficiency wordt ingevoerd. En ik zou het gepast vinden als er een mensenrecht wordt vastgelegd welk procentueel maximum een overheid van het inkomen van een individu mag afpakken ten behoeve van het huishoudboekje van de Staat. Want het begint hier hoe langer hoe meer naar horigen en lijfeigenen te rieken.

 14. Ja mensen aan de grenzen vinden dit natuurlijk goed lekker shoppen bij de buren. Dus weer meer omzet voor de winkels in Duitsland en België hoezo meer inkomsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *